Wednesday, March 28, 2007

Oh, Bahasa Melayu! Ke manakah kau menghilang?


Media massa merupakan suatu bahagian media yang mempunyai tujuan untuk mencapai ...

I've been sitting in front of the computer for more than an hour and so far I only have this sentence. It's not even a sentence, it's an unfinished sentence. And that sentence doesn't even sound good. The BM part of my brain is malfunctioning. It hasn't been oiled in more than a year.
Very, very rusty.
Crap! And I thought I can finish this 2-page essay tonight. I've been too much of an idealist and optimist for my own good.


Media massa merupakan suatu bahagian media yang bertujuan untuk mencapai masyarakat yang luas melalui pelbagai cara umpamanya internet, surat khabar, buku, majalah, televisyen dan sebagainya. Apa yang dapat dikesan ialah media ini berfungsi sebagai alat perantaraan untuk menyampaikan..

Okay, at least now I have 2 sentences..

I have a feeling it's going to be a long, long night.

3 comments:

li ern said...

bahasa pasar sounds more attractive these days, that's why...haha...;)

kinwai said...

la... korang yang tak guna bm ngan baik. BM sebenarnya mantap giler ko tau tak?

Tu la korang tak tau. Ape lah...
Nama je orang Malaysia. Tapi Bahasa Malaysia pun tak tau cakap. Apo nak dikato?

amy-da-great said...

to-li ern
Exactly! My BM these days are peppered with 'I' instead of 'saya' and 'you" instead of 'kamu'..
Dewan Bahasa dan Pustaka's gonna come after me man.

to-kin wai
Ceh wah..cakap macam pro aje..